Wake up. Keep on dreaming.

Metodat e pergatitjes: Moka

Nuk keni qindra dollarë për të shpenzuar në një makineri ekspres, por je ende duke kërkuar energjine e ekspresit? Pergatitesi i ekspresit Moka është gjëja tjetër më e mirë.

Magjia që qëndron pas nje xhezve Moka është në procesin e saj të krijimit dhe elementet baze. Uji në dhomën e poshtme vlon, dhe avulli shkakton presion që shtyn ujin lart nëpër pluhurin e kafesë në filtrin e posacem.

A eshte njelloj si nje ekspres? Jo, tamam.

Nëse e bëni atë të si duhet, do merni nje kafe te forte qe do ju shoqeroje gjate. Masat e xhezveve Moka variojne nga 3 deri ne 12 filxhane, por kemi vene re qe cilesia ne filxhan ulet me rritjen e kapacitetit.

Cfare te presesh Koha e pergatitjes: Super shpejtë - Pasi të keni ngrohur ujin tuaj duhet të zgjasë jo më shumë se 5 minuta (pak më shumë nëse përdorni një sobë me induksion). Për këtë arsye, është opsioni i duhur për njerëzit e privuar nga kafeina kur janë në një nxitim në mëngjes.

Lloji i bluarjes së kërkuar Kjo është pjesa e ndërlikuar. Si rregull, ju dëshironi që të jetë më e trashë sesa një bluarje ekspres. Nëse kjo nuk ju ndihmon - mënyra më e mirë për të arritur bluarjen e duhur është përmes provës dhe gabimit - filloni nje bluarje te trashe dhe provoni deri sa cilësia dhe shija e rezultatit përfundimtar të jenë të përshtatshme për ju.

Rregulli baze Nëse kafeja juaj është shumë e dobët / e holluar me ujë, ju keni bluar shume trashe. Shumë e hidhur? Ju keni shkuar shumë imet.

Prodhimi i rezultateve Nuk eshte ekspresi me i mire qe keni pire, por eshte e ngjashme me ekspresin. Një kafe e shijshme dhe e fortë.

Niveli i kërkuar i aftësive Ju nuk keni nevojë të jeni barist - pasi të keni bluarjen e duhur (e cila është pjesa më e vështirë) është një proces relativisht i thjeshtë - thjesht mbushni filtrin me kafe, hidh ujin, nxehtesi dhe ndiqeni deri sa te perfundoje procesin.

Ideale per ju Nëse jeni në buxhet, ose doni diçka jashtëzakonisht të lëvizshme, por nuk jeni tifoz i krijimit të shijes ‘të pastër dhe të hollë’ nga ekspresi me i mire.

Jo dhe aq ideale per ju Nëse e doni shijen dhe aromen e te vertete. Prodhimi që rezulton është i fortë (madje edhe pak i ashpër), kështu që nëse nuk është stili juaj, vazhdoni të kërkoni.