Wake up. Keep on dreaming.

Metodat e pergatitjes: Kapsula te riperdorshme

Avantazhet dhe Disavantazhet e kapsulave te riperdorshme.

Në të gjithë botën, popullariteti i kapsulave të kafesë është në një kohë të lartë. Për sa i përket cilësisë, komoditetit, shumëllojshmërisë, përballueshmërisë dhe madje edhe përgjegjësisë, podat e kafesë po përmirësohen gjatë gjithë kohës.

Por krahas tregut për kapsulat konvencionale , një numër në rritje i adhuruesve të kafesë kanë filluar të eksperimentojnë me pods të rimbushshëm. Siç sugjeron emri, këto janë pods të dizajnuara posaçërisht - zakonisht prej metali - të cilat mund të ripërdoren pafundësisht.

Në vend që të hidhen pas përdorimit, kapsulat e rimbushshme të kafesë mund të hapen, pastrohen dhe plotësohen më pas me pothuajse çdo kafe të bluar. Një alternativë jashtëzakonisht e popullarizuar për kapsulat tradicionale, podat e rimbushshëm, megjithatë sjellin avantazhe dhe disavantazhe të caktuara në tryezë.

Pra, nëse keni menduar të investoni në një grup podash të rimbushur, këtu është një përmbledhje e shkurtër e të mirat dhe të mirat:

Benefitet e kapasulave te kafeve te riperdorshme.

  1. Më shumë zgjedhje

Së pari, një nga avantazhet më të mëdha të përdorimit të rimbushjes është mënyra me të cilën mund të zgjidhni pothuajse çdo kafe në faqen e dheut. Porositni kafenë speciale të dëshiruar për zgjedhjen tuaj, ose bluajini fasulet tuaja, madje kombinoni kafe të ndryshme për të bërë përzierjet tuaja. Ka fjalë për fjalë të pafundme për tu eksploruar.

  1. Mbeturina më pak per tu hedhur.

Sigurisht, shumë do të thoshin gjithashtu se pasi që kutitë e rimbushshme të kafesë nuk duhet të hidhen pas përdorimit, ato janë shumë më mirë për mjedisin. Poduset e ripërdorshme ose të riciklueshme të Nespresso janë gjithmonë mënyra më e mirë e veprimit kur është e mundur.

  1. Kontrolli i forcës

Përveç zgjedhjes së kafesë tuaj të preferuar, kapsulat e rimbushura nënkuptojnë gjithashtu të qenit në gjendje të zgjidhni shtypjen tuaj të përsosur dhe pak a shumë kafe, derisa të vini deri në kupën e përsosur për shijen tuaj.

Disavanztazhet e kaspulave te riperdorshme.

  1. Bluarje precize

Në anën e keqe, marrja e duhur me tavolina kafe të rimbushur do të thotë të jesh jashtëzakonisht i saktë kur bëhet fjalë për bluarje. Pavarësisht nëse blini kafe kokerr ose bluajini kokrat e kafes vetë, ato duhet të jenë me brishtësi të përsosur për të prodhuar një filxhan të mirë.

  1. Peshimi dhe Matja

E njëjta gjë vlen edhe për peshën dhe matjet, pasi do t'ju duhet të siguroni që përdorni sasinë e duhur të kafesë për sasinë përkatëse të ujit. Nëse ndonjë gjë është jashtë ekuilibrit, kafeja që rezulton mund të jetë substandard. Por nuk ndikon shume dhe mund te perdoresh nje peshore ose gote me permasa te paracaktuara

  1. Cështje të freskisë

Përfundimisht, një përfitim kryesor i kapsulave të kafesë specialiteti të nivelit të lartë është aftësia e tyre për të mbajtur më tej freskinë e tyre. Ndërsa janë mbyllur, ato mund të mbeten shumë më të freskëta se kafja e bluar brenda një qese të hapur ose një enë. POr nqs e bluani kafene vete ju do perfitoni cilesi maksimale.

Ia vlen per ju? Për sa i përket faktit nëse kapsulat e rimbushme kanë vlerë, një përgjigje përcaktohet nga preferencat dhe përparësitë tuaja personale.

*. Kafeja jonë e specialitetit është gjithmonë e pjekur në mënyrë të freskët dhe futet menjëherë në kutitë tona të cilat ruajne aromat 100% të kafesë, duke përdorur pajisje Italina dhe cilesore. E gjithë kafeja jonë speciale është pjekur dhe dërguar në të njëjtën ditë për klientët tanë për freski maksimale! Klikoni këtu për të porositur sot, ne transportojmë anembanë Shqiperise!