Wake up. Keep on dreaming.

Metodat e pergatitjes: Ekspresi

Ekspresi eshte nje nga menyrat me popullore te pirjes se kafes, si ne shtepi ashtu edhe jashte saj.

Kush di dicka rreth kafesë, e di se çfarë është makina ekspres - ato po na mbajnë me kafeine që nga viti 1901.

Sot ato vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, me shumë karakteristika dhe zbukurime. Mos u hutoni nga makinat flash sepse elementet themelore janë të njëjta: uji nën presion shtyhet përmes një dhome / kafeja e bluar imet shtrydhet përmes një filtri, duke rezultuar në atë që ne e quajmë kafe ekspres.

A janë të shtrenjta? Po dhe jo - mund të shpenzoni sa më pak ose aq sa dëshironi. Paralajmërim: zgjedhja e një ekspresi mund të jetë e veshtire. Ju duhet të vendosni se çfarë lloj makinerie ekspresi dëshironi. Ka makina gjysëm automatike per perdorim ne shtëpi, makina plotësisht automatike, makina me levë manuale, prodhues të vegjel te ekspresit, madje dhe pergatites portativ. Me tej jane makinat ekspres tregtare.

Per ata qe duan traditen, ekspresi me levë, që kontrollohet manualisht, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të pirë kafe të jashtëzakonshme. Për ata që e pëlqejnë të bërë gjithçka për ta ("Unë thjesht dua një kafe dhe nuk dua të lëviz"), makineritë super automatike ekspresjanë një mundësi e shkëlqyeshme (megjithëse e shtrenjtë).

Cfare te presesh Koha pergatitjes: Kjo varet nga makina juaj. Një makinerie tregtare mund të ketë nevojë për 30-40 minuta për tu ngrohur, dhe një aparat shtëpiak mund të zgjasë vetëm 3 minuta. Megjithatë, pasi të jetë ngrohur, do të keni kafen tuaj për 20-30 sekonda.

Lloji i bluarjes së kërkuar: Do t'ju duhet një bluarje e shkëlqyeshme, e qëndrueshme.

Rezultatet: Një kafe ekspres, kur bëhet siç duhet, është e fortë, e mprehtë dhe plot aromë. Më pas mund të shtoni ujë të nxehtë për ta shndërruar në një kafe amerikano ose qumeshtin për të bërë një kafe me bazë qumështi si kapucino ose makiato.

Aftesite e kerkuara: E gjitha varet nga makina juaj - disa do të bëjnë një kafe të shkëlqyeshme pothuajse automatikisht, të tjera (llojet më komerciale, manuale) do të kërkojnë një nivel të lartë aftësish, prandaj lind nevoja e baristeve.

Eshte per ju: Nëse ju pëlqen një pirja shija e forte e ekspresit dhe nje doze e mire e kafeinës. Ekspresi eshte unik - asnjë makinë tjetër nuk mund të kopjojë një pije te ngjashme.

Nuk eshte per ju: Nëse preferoni një shije delikate, nëse nuk doni të shpenzoni para për një ekspres, ose nuk keni hapësirë ​​për një te tille.